Általános Szerződési Feltételek

1. Alapfogalmak és alapadatok

1.1 A Webáruház Üzemeltetője (továbbiakban Üzemeltető)
Neve: Örökzöld Kertészet Kft.
Székhely: 9700 Szombathely, Páfrány u. 2/b

Adóigazgatási azonosítószám: 23504718-2-18
Cégjegyzék száma: Cg. 18-09-110570
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt. 10104789-14619159-00000002

1.2. A Vásárló
Az Örökzöld Kertészet Webshop internetes felületén keresztül árut megrendelő (vásárló) természetes vagy jogi személy.

1.3. A Felhasználó
Az orokzold.hu honlap szolgáltatásait (pl. hírlevél, regisztráció) igénybe vevő természetes vagy jogi személy.

2. Általános rendelkezések


2.1. Üzemeltető jelen Általános Szerződési Feltételek kiadásával rögzíti az Örökzöld Kertészet Webshop szolgáltatásával és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, körülményeket, az Üzemeltető és a Vásárló jogait, kötelezettségeit. Az itt nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jogszabályok, valamint a Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései az irányadók.

2.2. Az Örökzöld Kertészet Webshop szolgáltatásainak igénybe vételével (áru megrendelése, vásárlása) a Vásárló automatikusan elfogadja jelen szerződési feltételeket. A Szerződés az Örökzöld Kertészet Webáruház online felületén leadott megrendeléssel jön létre.

2.3. Üzemeltető fenntartja a jogot jelen szerződési feltételek részben vagy egészben történő megváltoztatására. Az Általános Szerződési Feltételek (illetve annak mindenkori módosítása) a közzétételkor lép hatályba.

2.4. Az Örökzöld Kertészet Webshop magyar nyelvű oldalán kizárólag Magyarország területén teljesítendő megrendeléseket fogad. A szerződéskötés nyelve: magyar. Magyarország területén kívülre teljesítendő megrendelésekre az oldal idegen nyelvű változatai adnak lehetőséget, az ott meghatározott feltételekkel.

3. Megrendelések fogadása, ügyfélszolgálat


3.1. Az Örökzöld Kertészet Webshopban vásárlás előtt regisztrációra van szükség. A regisztráció során rögzítésre kerülnek a Vásárló szállítási és számlázási adatai.

3.2. Az Örökzöld Kertészet Webshop megrendeléseket kizárólag elektronikus úton, az orokzold.hu webcímen elérhető online rendszerén keresztül fogad, telefonon, faxon, e-mailen, levélben beérkezett rendeléseket nem teljesít. Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a valótlan vagy egyértelműen hibás adatokkal elküldött rendelések teljesítését az adatok tisztázásig felfüggessze, vagy a rendeléseket törölje.

3.3. A megrendelések feldolgozása és kiszállítása hétköznapokon munkaidőben történik a mindenkor aktuális nyitva tartási idő alatt, mely itt megtekinthető.

Telefonszám: +36/70-6363-603
E-mail:

3.4. A webáruházban feltüntetett árak alapértelmezésben bruttó fogyasztói árak. Az üzemeltető minden tőle telhetőt megtesz, hogy a webáruházban a mindenkor érvényes árak szerepeljenek. Amennyiben rendszerében a fogyasztói árak valamely technikai hiba folytán hibásan jelennének meg, az ezen adatokat tartalmazó rendeléseket csak a Vásárlóval végzett egyeztetést követően tekinti véglegesnek. Viszonteladók, parképítők egy előzetes regisztrációt követően nagykereskedelmi árakon vásárolhatnak, mely árakat a regisztrált belépés után tesszük elérhetővé.

4. Megrendelés módosítása, törlése


A véglegesített és elküldött megrendelés a webáruházban már nem törölhető. A megrendelés törlése Üzemeltetőtől munkaidőben a e-mail címen kérhető. Amennyiben a rendelés a futárszolgálatnak már átadásra került, a rendelés törlése nem lehetséges. A rendelés állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk Vásárlóinkat.

5. Fizetési módok

5.1. Utánvétes fizetés
Fizetés az áru átvételekor készpénzben.

5.2. Előreutalás
A rendelés ellenértékének kifizetésére banki átutalással is van lehetőség. Amennyiben ehhez számviteli bizonylatra van szüksége, kérjük, a rendelés leadásakor a Megjegyzés rovatban szíveskedjen ezt jelezni. Átutaláskor megjegyzésként minden esetben tüntesse fel a rendelés azonosítóját, ellenkező esetben a rendelés teljesítése késedelmet szenvedhet! Az átutalást a következő számlaszámra kérjük teljesíteni: Budapest Bank Zrt. 10104789-14619159-00000002. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy rendelését csak azt követen tudjuk teljesíteni, ha rendelésének ellenértéke a számlánkra beérkezik.

5.3. Bankkártyás fizetés
A bankkártyás fizetés révén kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. Ön a webáruházban választja ki az árut/szolgáltatást, melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni. Ezt követően átkerül az OTP Bank Zrt. biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie. A fizetést követően visszatér a webáruház internetes oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

AZ OTP Bank Zrt. internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyákkal történő fizetés lehetőségét biztosítja. Bővebb információt itt kaphat.

 

5.4. Készpénzes fizetés

Kertészeteinkben készpénzzel történő fizetéssel is átveheti a megrendelt termékeket. Ez esetben nincs szállítási költség. Személyes átvételnél kérjük kiválasztani a települést.

Lehetőségek:

§         9700 Szombathely, Páfrány u. 2/B

§         9400 Sopron, Győri út 52.

6. Kiszállítás


A házhozszállítást elsősorban GLS Hungary Kft. végzi, de az Örökzöld Kertészet saját fuvareszközzel is szállíthat illetve harmadik szállítmányozó partner bevonására is sor kerülhet a logisztikai feladatok optimális ellátása érdekében. A GLS futárszolgálat vállalása szerint a szállítási határidő általában 2 munkanap. Ha a megrendelést a fenti határidőn belül nem tudjuk teljesíteni, erről Vásárlóinkat értesítjük.
A rendelések kiszállítására munkanapokon 8-17 óra között történik, kérjük, olyan címet adjon meg, ahol ebben az időtartamban a csomagot Ön (vagy megbízottja) át tudja venni.

A GLS futárszolgálattal történő szállítás a 15 cm-nél nagyobb kerámiák és egyéb törékeny kiegészítő termékek (Pl: tükör, váza, kaspó stb) esetén nem lehetséges. A futárszolgálat logisztikai tehnológiájából adódóan a törékeny küldemények kezelését nem vállalja, mivel a csomagfeldolgozás futószalagon történik. 

7. Szállítási költségek (Magyarország területén belül)

2017. június 12 –től 15.000 Ft vásárlási érték felett a kiszállítás ingyenes, amennyiben a csomag méretei megfelelnek a GLS futárszolgálat által magadott lenti paramétereknek. (Az akció visszavonásig érvényes!)

  • Ajánlatunk csak lakossági vásárlóink részére, háztartási mennyiségben érvényes.
  • Háztartási mennyiség fogalma: egy címre maximum 3 csomag kiszállítása ingyenes, ami összesen kevesebb mint 120 kg, egyenként pedig maximum 40 kg.
  • Az ingyenes kiszállítási értékbe csak növények számítanak bele, kerámiák,kiegészítők,földek,tápoldatok stb nem.

A GLS Hungary futárszolgálat fenntartja a jogot a csomagméretek korlátozására.

A GLS Hungary által szállított csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert!
A körméretet így számoljuk ki:

  - 2 x magasság + 2 x szélesség + 1 x hosszabbik oldal
  - De:
          • max. magasság: 60 cm
          • max. szélesség: 80 cm
          • max. hosszúság: 200 cm

Példa a számításra: Egy 30×35×170 cm-es csomagnál így kalkulál a futárszolgálat: 2×30+2×35+170=300 cm. Ez még feladható.

- 30000 Ft alatti vásárlás esetében az alábbi díjak érvényesek:

20 kg-ig: 1890 Ft

40 kg-ig: 2890 Ft

A fentiektől eltérő paraméterek illetve nagyobb mennyiségű növényrendelés esetén kérje egyedi ajánlatunkat! Az egyedi elbírálás jogát fenntartjuk! Hívja központi ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a +36/70-6363-603 telefonszámon. Segítünk megtalálni az optimális szállítási megoldást!

8. Átvételi információk

8.1. Amennyiben a csomag átvételekor sérülést észlel, a csomagot ne vegye át és a futárral illetve a gépkocsivezetővel kérjük, jegyzőkönyveztesse az eseményt! Ha ezt elmulasztja, a továbbiakban a csomag sérüléséből eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

8.2. A csomag részben történő átvételére nincs lehetőség, viszont a Vásárló a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Ebben az esetben Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy Vásárló regisztrációját törölje, valamint a közben leadott megrendelésit inaktiválja.

8.3. A Szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kézbesítését. Ha a kézbesítés mindkét alkalommal sikertelen, a megrendelt termékek az Üzemeltetőhöz visszaszállításra kerülnek, aki a megrendelést inaktiválja.

9. Elállás joga


Az elállás jogának gyakorlását a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozza.A fogyasztó a szerződés keltétől számított tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállási jog csak sértetlen ipari termékek esetében érvényesíthető. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek: a romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek, mint például a növények.  Az elállásra vonatkozó igényt írásban vagy személyesen kell bejelenteni.

Az elállási joggal élő Vásárló köteles a termékeket Üzemeltető részére visszajuttatni. A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

Üzemeltető a Vásárló által kifizetett összeget legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.

10. Adatvédelem

10.1. Üzemeltető a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a rendelések teljesítéséhez, szolgáltatások nyújtásához, fejlesztéséhez és saját statisztika készítéséhez használja fel, harmadik félnek nem adja ki.
Adatvédelmi politikánkat ide kattintva olvashatja el.

10.2. Személyes adatok módosítása
Felhasználó személyes adatainak módosítását az „Adatmódosítás” fülre kattintva végezheti el, illetve az Üzemeltetőtől e-mailben vagy postai úton bármikor kérheti azok törlését.

10.3. Cookie-k
Az Örökzöld Kertészet Webshopban történő vásárláshoz a böngészőben engedélyezni kell a Cookie-k használatát. A cookie engedélyezése csak a látogatás folytonosságának megőrzését biztosítja (session azonosítással).

11. Hírlevél

11.1. Felhasználóinknak az Örökzöld Kertészet Webshopban történő regisztrációkor, illetve a honlapon található „Hírlevél feliratkozás” menüben lehetőségük van feliratkozni az Örökzöld Kertészet Kft. ingyenes hírlevelére, melyet a feliratkozáskor megadott e-mail címre küldünk el. Hírleveleinkben akcióinkról, újdonságainkról, cégünket érintő eseményekről, hírekről tájékoztatjuk olvasóinkat.

11.2. A hírlevélről a későbbiekben bármikor leiratkozhat a www.orokzold.hu oldalon található "Hírlevél" menüpontban a „Leiratkozás” gombra kattintva.

11.3. Az Örökzöld Kertészet Kft. felhasználói részére kéretlenül hírlevelet nem küld.

12. Növényekre vonatkozó garanciális szabályzatunk

Földlabdás növények esetében:

·        őszi vásárlás esetén a vásárlást követő év május hónap végéig

·        tavaszi vásárlás esetén a vásárlástól számított 90 napig

A garancia feltétele:

·        szakszerű ültetés

·        gondos kezelés, szükség szerinti metszés

·        növényvédelem

·        megfelelő öntözés, tápanyagellátás

·        az elpusztult gyökeres növény panasztételkori bemutatása a beültetés helyén

·        vásárlást igazoló bizonylat

Garancia nem érvényesíthető:

·        szélsőséges időjárás okozta növénykárok esetén (pl. fagykár, jégverés, belvíz, nyári illetve téli aszály, szélvihar stb.)

·        konténeres növényekre

·        szabadgyökeres növényekre

Vitás esetekben a pusztulás okának meghatározására cégünknek jogában áll igazságügyi szakértő kirendelése, melynek költségét abban az esetben a panasztevő fizeti, ha a pusztulást nem a növény minőségbeli hiányosságai okozták a szakértő véleménye szerint.

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy a növények kiválasztásánál vegyék igénybe szakképzett eladóink segítségét, kérjék ki tanácsukat és tartsák be azokat a szállításnál, ültetésnél, gondozásnál!

Ingyenes szaktanácsadásunkat a növény vásárlását követően bármikor igénybe veheti, kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!

 

Hírek, újdonságok

Kövess minket! Elindult az Instagram oldalunk! 2018. március 06.

Kövess minket! Elindult az Instagram oldalunk!

Kövess minket! Elindult az Instagram oldalunk!
... tovább

Hírlevél

Ne maradjon le híreinkről!