Általános Szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS FELTÉTELEK

 

1.      Alapfogalmak és alapadatok

1.1  A Webáruház Üzemeltetője (továbbiakban: Üzemeltető)

Neve Örökzöld Kertészet Kft.

Székhely: 9700 Szombathely, Páfrány u. 2/b.

Adóigazgatási azonosító szám: 23504718-2-18

Cégjegyzék száma: Cg: 18-09-110570

Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt 10104789-14619159-00000002

 

1.2  A Vásárló

Az Örökzöld Kertészet Webshop internetes felületén keresztül árut megrendelő (vásárló) természetes vagy jogi személy

 

1.3  A Felhasználó

A orokzold.hu honlap szolgáltatásait (pl. hírlevél, regisztráció) igénybe vevő természetes vagy jogi személy

 

2.      Általános rendelkezések

2.1  Üzemeltető jelen Általános Szerződési Feltételek kiadásával rögzíti,az Örökzöld Kertészeti Webshtop szolgáltatásával és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, körülményeket, az Üzemeltető és a Vásárló jogait, kötelezettségeit. Az itt nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jogszabályok, valamint a Polgári törvénykönyv vonatkozó rendelkezési az irányadók.

2.2  Az Örökzöld Kertészet Web shop szolgáltatásainak igénybe vételével (az áru megrendelése, vásárlása) a Vásárló automatikusan elfogadja jelen szerződés feltételeket. A Szerződés az Örökzöld Kertészet Webáruház online felületén leadott megrendeléssel jön létre.

2.3  Üzemeltető fenntartja a jogot jelen szerződései feltételek részben vagy egészben történő megváltoztatására. Az Általános Szerződési Feltételek módosításáról weboldalon való közzététellel értesíti a megrendelőket és tájékoztatja a módosításra okot adó körülményről, egyben lehetőséget biztosít a Fogyasztó részére az elállás lehetőséről.

2.4  Az Örökzöld Kertészet Webshop magyar nyelvű oldalán kizárólag Magyarország területén teljesítendő megrendeléseket fogad. A szerződéskötés nyelve: magyar. Magyarország területén kívülre teljesítendő megrendelésekre az oldal idegen nyelvű változatai adnak lehetőséget, az ott meghatározott feltételekkel.

 

3.      Megrendelések fogadása, ügyfélszolgálat

3.1  Az Örökzöld Kertészet Webshopban vásárlás előtt regisztrációra van szükség. A regisztráció során rögzítésre kerülnek a Vásárló szállítási és számlázási adatai.

3.2  Az Örökzöld Kertészet Webshop megrendeléseket kizárólag elektronikus úton, az orokzold.hu webcímen elérhető online rendszerén keresztül fogad, telefonon, faxon, e-mailen, levélben beérkezett rendeléseket nem teljesít. üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a valótlan vagy egyértelműen hibás adatokkal elküldött rendelések teljesítését az adatok tisztázásáig felfüggessze, vagy a rendeléseket törölje.

3.3  A megrendelések feldolgozása és kiszállítása hétköznapokon munkaidőben történik a mindenkor aktuális nyitva tartási idő alatt, mely itt megtekinthető:

Telefonszám: +36/70 6363603

E-mail:

A rendelés véglegesítése (ajánlattétel)

Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelés” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek. 

Ön a „Megrendelés”  gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén - fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

3.4  A webáruházban feltüntetett árak alapértelmezésben bruttó fogyasztói árak. Az üzemeltető minden tőle telhetőt megtesz, hogy a webáruházban a mindenkor érvényes árak szerepeljenek. Amennyiben rendszerében a fogyasztói árak valamely technikai hiba folytán hibásan jelennének meg, az ezen adatokat tartalmazó rendeléseket csak a  Vásárlóval végzett egyeztetés követően tekinti véglegesnek. Viszonteladó, parképítők egy előzetes regisztrációt követően nagykereskedelmi árakon vásárolhatnak, mely árakat a regisztrált belépés után tesszük elérhetővé.

Rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte

A rendelések feldolgozása két lépcsőben történik. Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. A rendelésről először egy automata visszajelzést kap, ami csak annak tényét rögzíti, hogy az Ön megrendelése a honlapon keresztül megérkezett, de ez a visszaigazolás nem minősül az Ön ajánlata elfogadásának. Amennyiben Ön azt észleli, hogy az automata visszaigazoló e-mail értesítés az Ön adatait tévesen tartalmazza (pl. név, szállítási cím, telefonszám, stb.), úgy Ön köteles ennek tényét – a helyes adatok megadásával egyidejűleg – velünk e-mail útján haladéktalanul közölni. Amennyiben Ön a megrendelésétől számított 24 órán belül nem kapja meg az automata visszaigazoló e-mailt, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy megrendelése technikai okok miatt nem érkezett meg rendszerünkbe.

Az Eladó az Ön ajánlatának elküldését követően egy második e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát. A szerződés akkor jön létre, amikor az Eladó által küldött visszaigazoló email az Ön számára a levelezőrendszerében hozzáférhetővé válik (második visszaigazolás).

4.      Megrendelés módosítása, törlése

A véglegesített és elküldött megrendelés a webáruházban nem törölhető. A megrendelés törlése Üzemeltetőtől munkaidőben a e-mail címen kérhető. Természetesen az ügyfél a termék megvásárlásától a termék átvétele, kiszállítása előtt is bármikor elállhat, ez irányú szándékát telefonon, e-mailben és írásban jelezheti a szolgáltató, az üzemeltető felé.

A rendelés állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk Vásárlóinkat.  

5.      Fizetési módok

5.1  Utánvétel fizetés

Fizetés az áru átvételekor készpénzben vagy bankkártyával.

5.2  Előreutalás

A rendelés ellenértékének kifizetésére banki átutalással is van lehetőség. Amennyiben ehhez számviteli bizonylatra van szüksége, kérjük, a rendelés leadásakor a Megjegyzés rovatban szíveskedjen ezt jelezni. Átutaláskor megjegyzésként minden esetben tüntesse fel a rendelés azonosítóját, ellenkező esetben a rendelés teljesítése késedelmet szenvedhet. Az átutalást a következő számlaszámra kérjük teljesíteni. Budapest Bank Zrt 10104789-14619159-00000002. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy rendelését csak azt követően tudjuk teljesíteni, ha rendelésének ellenértéke a számlánkra beérkezik.

5.3  Készpénzes fizetés

Kertészeteinkben készpénzzel történő fizetéssel is átveheti a megrendelt termékeket. Ez esetben nincs szállítási költség. Személyes átvételnél kérjük kiválasztani a települést.

Lehetőségek:

-          9700 Szombathely, Páfrány u. 2/B

-          9400 Sopron, Győri út 52.

6.      Kiszállítás

A házhozszállítást elsősorban GLS Hungary Kft végzi, de az Örökzöld Kertészet saját fuvareszközzel is szállíthat, illetve harmadik szállítmányozó partner bevonására is sor kerülhet a logisztikai feladatok optimális ellátása érdekében. A GLS futárszolgálat vállalása szerint a szállítási határidő általában 2 munkanap. Ha a megrendelést a fenti határidőn belül nem tudjuk teljesíteni, erről Vásárlóinkat értesítjük.

A rendelések kiszállítására munkanapokon 8-17 óra között történik, kérjük, olyan címet adjon meg, ahol ebben az időtartamban a csomagot Ön (vagy megbízottja) át tudja venni.

A GLS Futárszolgálattal történő szállítás a 15 cm-nél nagyobb kerámiák és egyéb törékeny kiegészítő termékek (pl. tükör, váza, kaspó, stb.) esetén nem lehetséges. A futárszolgálat logisztikai technológiájából adódóan a törékeny küldemények kezelését nem vállalja, mivel a csomagfeldolgozás futószalagon történik.

7.      Szállítási költségek(Magyarország területén belül)

A GLS Hungary futárszolgálat fenntartja a jogot a csomagméretek korlátozására.

A GLS Hungary által szállított csomagok körméret nem haladhatja meg a 3 méter!

A körméretet így számoljuk ki:

-          2 x magasság  + 2 x sélesség + 1 x hosszabbik oldal

-          De:

o   max. magasság:  60 cm

o   max. szélesség:   80 cm

o   max. hosszúság: 200 cm

Példa a számításra: Egy 30x35x170 cm-es csomagnál így kalkulál a futárszolgálat: 2x30+2x35+170= 300 cm. Ez még feladható.

20 kg-ig:  2.490 Ft

40 kg-ig : 3.490 Ft

a fentiektől eltérő paraméterek, illetve nagyobb mennyiségű növényrendelés esetén kérje egyedi ajánlatunkat! Az egyedi elbírálás jogát fenntartjuk! Hívja központi ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a +36/70-6363-603 telefonszámon. Segítünk megtalálni az optimális szállítási megoldást!

8.      Átvételi információk

8.1  Amennyiben a csomag átvételekor sérülést észlel, a csomagot ne vegye át és a futárral, illetve a gépkocsivezetővel kérjük, jegyzőkönyveztesse az eseményt! Ha ezt elmulasztja, a továbbiakban a csomag sérüléséből eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

8.2  A csomag részben történő átvételére nincs lehetőség, viszont a Vásárló a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Ebben az esetben Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy Vásárló regisztrációját törölje, valamint a közben leadott megrendeléseit inaktiválja.

8.3  A Szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kézbesítését. Ha a kézbesítés mindkét alkalommal sikertelen, a megrendelt termékek az Üzemeltetőhöz visszaszállításra kerülnek, aki a megrendelést inaktiválja.

9.      Az elállás joga, az elállás részletei

Amennyiben az Ügyfél a termék házhozszállítása illetve átvétele után el kíván a vásárlástól állni, azt az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a "A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet" rendelkezik. Az Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a megrendelt árut átvette.
Több termék adásvétele eseten, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, akkor az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától; több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak átvétele napjától gyakorolhatja az ügyfél az elállás jogát.

Természetesen az ügyfél a termék megvásárlásától a termék átvétele, kiszállítása előtt is bármikor elállhat, ez irányú szándékát telefonon, e-mailben és írásban jelezheti a szolgáltató, az üzemeltető felé.

Amennyiben az Ügyfél a vásárlástól el kíván állni, úgy az írásbeli elállási nyilatkozatot elegendő a termék átvételét követő 14 naptári napon belül postán, telefaxon vagy elektronikus levél formájában megküldeni a szolgáltatónak és az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a terméket is a webáruház számára.

Az Ügyfél az elállás jogát egyértelmű nyilatkozat formájában vagy az alábbi nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja:

Elállási nyilatkozatminta

Címzett: Örökzöld Kertészeti Kft

Email: webshop@orokzold.hu
 

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése
Szerződéskötés időpontja /termék átvétel időpontja:
A fogyasztó neve:
A fogyasztó címe:
A fogyasztó aláírása:
Kelt:

 

Az ügyfél elállása esetén a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
Ha az ügyfél, a fogyasztó a jelen fejezetben leírtaknak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni.
A szolgáltató mindaddig visszatarthatja a szerződéstől való elállásból következően visszafizetendő összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
A visszatérítés során a szolgáltató, a webáruház az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési módhoz kifejezetten hozzájárulását adja. A visszatérítés mód alkalmazásából kifolyólag az Ügyfelet semminemű többletköltség nem terheli.

10.  Adatvédelem

10.1 Üzemeltető a rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a rendelések teljesítéshez, szolgáltatások nyújtásához, fejlesztéséhez és saját statisztika készítéséhez használja fel, harmadik félnek nem adja ki.

Adatvédelmi politikánkat ide kattintva olvashatja el.

10.2 Személyes adatok módosítása

Felhasználó személyes adatainak módosítását az „Adatmódosítás” fülre kattintva végezheti el, illetve az Üzemeltetőtől e-mailban vagy postai úton bármikor kérheti azok törlését.

10.3 Cookie-k

          Az Örökzöld Kertészet Webshopba történő vásárláshoz a böngészőben engedélyezni kell a cookie-k használatát. A cookie engedélyezése csak a látogatás folytonosságának megőrzését biztosítja (session azonosítással).

11.  Hírlevél

11.1 Felhasználóinknak az Örökzöld Kertészet Webshopban történő regisztrációkor, illetve a honlapon található „Hírlevél feliratkozás” menüben lehetőségük van feliratkozni az Örökzöld Kertészet Kft. ingyenes hírlevelére, melyet a feliratkozáskor megadott e-mail címre küldünk el. Hírleveleinkben akciónkról, újdonságainkról, cégünket érintő eseményekről, hírekről tájékoztatjuk olvasóinkat.

11.2 A hírlevélről a későbbiekben bármikor leiratkozhat a www. rökzöld.hu oldalon található „Hírlevél”-menüpontban a „Leiratkozás” gombra kattintva.

11.3 Az Örökzöld Kertészet Kft. felhasználói részére kéretlenül hírlevelet nem küld.

 

12. Növényekre vonatkozó garanciális szabályzatunk

Földlabdás növények esetében:

-          őszi vásárlás esetén a vásárlást követő év május hónap végéig

-          tavaszi vásárlás esetén a vásárlástól számított 90 napig

A garancia feltétele:

-          szakszerű ültetés

-          gondos kezelés, szükség szerinti metszés

-          növényvédelem

-          megfelelő öntözés, tápanyagellátás

-          az elpusztult gyökeres növény panasztételkori bemutatása a beültetés helyén

-          vásárlás igazoló bizonylat

Garancia nem érvényesíthető:

-          szélsőséges időjárás okozta növénykárok eseté (pl. fagykár, jégverés, belvíz, nyári illetve téli aszály, szélvihar)

-          konténeres növényekre

-          szabadgyökeres növényekre

Vitás esetekben a pusztulás okának meghatározására cégünknek jogában áll igazságügyi szakértő kirendelése, melynek költségét abban az esetben a panasztevő fizeti, ha a pusztulást nem a növény minőségbeli hiányosságai okozták a szakértő véleménye szerint.

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy a növények kiválasztásánál vegyék igénybe szakképzett eladóink segítségét, kérjék ki tanácsukat és tartsák be azokat a szállításnál, ültetésnél, gondozásnál.

Ingyenes szaktanácsadásunkat a növény vásárlását követően bármikor igénybe veheti, kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

 

13.  Tájékoztatjuk a vásárlókat, hogy az Örökzöld Kertészet nem hozott létre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexet.

14.  Panaszügyintézés helye, módja

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztó jogérvényesítési lehetőségét a Békéltető testület igénybevétele útján teheti meg:

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

Elnök: Dr. Bodnár József

E-mail cím: 

 

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-532

Fax száma: (76) 501-538

Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna

E-mail cím: 

 

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

Elnök: Dr. Bagdi László

E-mail cím: 

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

Elnök: Dr. Tulipán Péter

E-mail cím: 

 

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Elnök: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: 

 

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

Elnök: Dr. Horváth Károly

E-mail cím: 

 

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

Elnök: Dr. Vári Kovács József

E-mail cím: 

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

Elnök: Horváth László

E-mail cím: 

 

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745

Fax: 06-52-500-720

Elnök: Dr. Hajnal Zsolt

E-mail cím: 

 

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

Elnök: Dr. Gordos Csaba

E-mail cím: 

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

E-mail cím: 

 

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010

Fax száma: (34) 316-259

Elnök: Dr. Rozsnyói György

E-mail cím: 

 

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

Elnök: Dr. Pongó Erik

E-mail cím: 

 

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.

Telefonszáma: 06-1-269-0703

Fax száma: 06-1-269-0703

Elnök: dr. Csanádi Károly

E-mail cím: 

 

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

Elnök: Dr. Novák Ferenc

E-mail cím: 

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 420-180

Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin

E-mail cím: 

 

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

Elnök: Dr. Gáll Ferenc

E-mail cím: 

 

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán

E-mail cím: 

 

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3.

Telefonszáma: (88) 814-111

Fax száma: (88) 412-150

Elnök: Dr. Vasvári Csaba

E-mail cím: 

 

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-513

Fax száma: (92) 550-525

Elnök: Dr. Molnár Sándor

E-mail cím: 

  

15. Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

16. Szerzői jogok

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet. A jogtulajdonos: Örökzöld Kertészet Kft.

17. Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

18. A digitális adattartalom működése, műszaki védelmi intézkedések

A weboldalon megjelenő adatokat szolgáltató szerverek elérhetősége évi 99,9% feletti. Rendszeresen mentés készül a teljes adattartalomról, így probléma esetén az eredeti adattartalom visszaállítható.A weboldalon  megjelenő adatokat MSSQL és MySQL adatbázisban tároljuk. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást használunk.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél

Ne maradjon le híreinkről!

Kérek hírlevelet!
Megismertem és elfogadom az adatkezelési nyilatkozat-ot!